JUULI 2017: EIL kontserdid pianistiga!

Tähistame Jaan Tamme nim puhkpillikvinteti 75. aastapäeva!

8.-9. juuli 2017

ESTICA ja Ave Kruup (klaver)

Kava:

Paul Hindemith Väike kammermuusika op. 24 nr 2 viiele puhkpillile (1922)

W.A. Mozart Klaverikvintett KV 452 oboele, klarnetile, metsasarvele, fagotile ja klaverile (1784)

Cyrillus Kreek Kaks osa tsüklist “Viis rahvaviisi” puhkpillikvintetile ja klaverile (1956) 

Jaan Rääts Sekstett klaverile ja puhkpillikvintetile op.46 (1972)

maj_9901lo%cc%83igatud-copy

Eesti muusikaloo üks olulisemaid kammeransambleid Jaan Tamme nimeline puhkpillikvintett tegutses järjepidevalt 50 aastat, sütitades väga paljusid heliloojaid kirjutama sellele koosseisule ja esindades eesti muusikat üle kogu omaaegse hiiglasliku Nõukogude Liidu.

2017. aastal täitub 75 aastat Jaan Tamme nimelise puhkpillikvinteti asutamisest ning noored muusikud puhkpillikvintetist Estica pühendavad legendaarse puhkpilliansambli juubelile kontserdi koos eesti pianisti Ave Kruubiga. Esitusele tuleb valik teostest, mis Jaan Tamme nimelisele puhkpillikvintetile kirjutatud või selle repertuaaris olulisel kohal olnud. Kontserdi finaalina kõlavad Cyrillus Kreegi ja Jaan Räätsa sekstetiteosed, milles ühendavad oma kõlalised ja tehnilised võimalused klaver ning kõik viis puhkpillikvinteti instrumenti.

Pianist Ave Kruup on mitmekülgne soolo- ja kammermuusik, kes on esinenud nii Eestis kui ka Rootsis, Saksamaal, Prantsusmaal, Luksemburgis, Itaalias, Hispaanias. Ave Kruup on õppinud Eesti Muusika-ja Teatriakadeemias, kus tema juhendajaks oli prof Ivari Ilja. Seejärel asus ta õppima Saksamaale, kus aastal 2006 lõpetas kõrgeima hindega Mannheimi Muusikakõrgkooli prof Ragna Schimeri käe all. Kolm aastat hiljem omandas Ave Kruup magistrikraadi Karlsruhe Muusikakõrgkoolis Kalle Randalu klaveriklassis. Muusik on tulemuslikult osalenud mitmetel konkurssidel ning võitnud mitemid stipendiume ja auhindu. Sealhulgas “Wilhelm-Müller” Fondi stipendium, III koht “Nueva Acrópolis” Internatsionaalsel Klaverikonkursil Madriidis ja kammermuusikuna I koht IX J. Françaix’ nimelisel Internatsionaalsel Konkursil Pariisis. www.avekruup.com

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s