Advendikontserdid koos käsikellaansambliga!

“Helisev Ootus”
Puhkpillikvintett Estica
Pärnu käsikellastuudio

13.12 kell 17 Tartu Jaani kirik
16.12 kell 19 Tallinn, Kohvik Sinilind (Müürivahe 50) / Tallinna Kinomaja (Uus 3)
20.12 kell 17 Pärnu Kontserdimaja kammersaal

Helisevad advendikontserdid valitud klassikateoste ning armastatud jõulumuusikaga. Esmakordselt astub Eestis üles kooslus põneva kõlaga käsikelladest ning traditsioonilisest puhkpillikvintetist. Esinevad Pärnu linna esinduskollektiivide hulka valitud Pärnu käsikellastuudio ja noortest professionaalsetest muusikutest koosnev Puhkpillikvintett Estica.
Kavas on spetsiaalselt puhkpillidele ja käsikelladele seatud muusikavalik klassikast: Bach, Grieg, Strauss, Schubert jt; armastatud jõuluviiside töötlused ja originaalloomingut puhkpillikvintetile.

Pärnu käsikellastuudio on loodud aastal 1998. 17 tegutsemisaasta jooksul on kellamängijate arv aina kasvanud, erahuvialakool pakub täna tegevust igas vanuses pärnakatele. Repertuaarist võib leida nii originaalloomingut, klassika- ja rahvamuusikaseadeid kodust ja laiast ilmast, Eesti autorite teoseid kui ka näiteks filmimuusikat ja rockballaade. Paljud arranžeeringud käsikelladele on tehtud Elo Kesküla poolt, kes on ühtlasi ka stuudio kunstiline juht. Pärnu käsikellamängijad armastavad tihti „ületada tüüpilise kellaansambli piire“- koos katsetatakse kõiki musitseerimisvorme ja –stiile ning tehakse koostööd erinevate vokaal- ja instrumentaalsolistidega, kooridega, rahvamuusikutega jne.Edukad kontsert- ja konkursireisid on viinud käsikellamängijad lisaks Eesti kontserdipaikadele ka Soome, Rootsi, Saksamaale, Venemaale, USA-sse. Tänavu juunis naaseti koos Pärnu kammerkooriga Austriast A. Bruckneri nimeliselt rahvusvaheliselt koorikonkursilt kulddiplomi ja eripreemiaga. Pärnu käsikellastuudio on valitud linna esinduskollektiivide hulka.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s